Panel PC's

Panel-PC's zijn tegenwoordig overal, zo lijkt het. Vooral in de industrie, maar ook in de publieke ruimte zien we steeds vaker een panel-PC met touch screen, ingebouwd in een zuil of automaat. Wat zijn de meest geschikte toepassingen voor panel-PC's? Waarvoor kunt u een panel-PC kopen?

 

Gebouwbeheer

Een panel-PC kan zowel voor toegangscontrole, alarmbediening of brandveiligheid worden ingezet. Weergave van b.v. camerabeelden of gesprekken via een intercom zijn mogelijk, net als het invoeren van een toegangscode of het inschakelen van een alarm systeem. Alles kan via een panel-PC gemakkelijk worden bediend en dankzij de netwerk verbinding snel worden gekoppeld met het bedrijfsnetwerk of het internet. Inbouw of wandmontage zijn mogelijk bij de meeste panel-PC's.

 

Machinebesturing

Het is heel effectief om een panel-PC te gebruiken als "user interface" voor een machine. Een panel-PC is uitstekend in staat om via het touch screen de commando's van de gebruiker door te geven aan de machine. Ook kan een panel-PC de procesgegevens duidelijk en dynamisch presenteren aan de operator. Dankzij de goede afscherming van een panel-PC tegen vocht en vuil (IP65) is het juist in een industriële omgeving een snelle, betrouwbare oplossing.

 

Betaalautomaat

Betalingsverkeer maakt veel gebruik van panel-PC's, bijvoorbeeld bij pinautomaten en parkeermeters. De voordelen van de panel-PC zijn duidelijk: makkelijk in te bouwen, touch screen bediening, duidelijke user interface met veel ruimte voor informatie. De cruciale registratie van transacties kan zowel via de harddisk / SSD als via het intranet gebeuren, voor optimale zekerheid.

 

In-store advertising

Vooral in bouwmarkten en supermarkten populair: een panel-PC met productinformatie of advertorials. De panel-PC is dankzij zijn geïntegreerde bouwvorm gemakkelijk in het schap te plaatsen. De panel-PC biedt de klant de mogelijkheid om zich te verdiepen in het assortiment en zo de juiste keuze te maken. Vaak worden de panel-PC's aangepast naar de huisstijl van het merk, om zo voor extra herkenning te zorgen.

 

Maatwerk vaak standaard

Vooral bij panel-PC's is de vraag naar maatwerk groot. De meeste klanten willen hun eigen "look & feel" laten terugkomen in de panel-PC die ze kopen. Denk daarbij aan een opgedrukt logo en een andere kleur voor de rand. Ook extra functionaliteit, zoals een knoppenpaneel of geïntegreerde speakers en microfoon, zijn veel gevraagd en maken de panel-PC tot een uniek product voor de klant. Dankzij de mogelijkheid om alles in één behuizing te integreren wordt het een oplossing die veel meer uitstraling heeft dan een losse combinatie van PC plus monitor. HPS heeft veel ervaring met custom-made panel-PC's, voor klanten in alle genoemde toepassingsgebieden. We helpen u graag met uw toepassing

 • Hulp nodig?
 • Maandag tm vrijdag zijn we van 08:30 tot 17:00 telefonisch bereikbaar.
  U krijgt direct een van onze verkopers
  aan de telefoon!
  Zijn er onduidelijkheden? Ons verkoopteam kan al uw vragen beantwoorden.
  U krijgt van ons dezelfde werkdag nog een reactie!
  Heeft u technische vragen? Onze ervaren technische dienst zal uw vragen vakkundig beantwoorden.