De industrie loopt langzaam warm voor touchscreens met Optical Bonding

28-02-2020

In de scheepvaart en de voedselindustrie zien we steeds meer specifieke uitdagingen met betrekking tot werkomgevingen. U kunt hierbij denken aan koude of vochtige werkomgevingen waar bijvoorbeeld condens een grote rol speelt, zeker als de schermen gereinigd dienen te worden met heet water. Ook zijn er omgevingen die last hebben van constant (direct) zonlicht waardoor het beeld flink belemmerd wordt. Optical Bonding biedt de oplossing om deze problemen op te vangen.

Optical Bonding is een techniek waarbij er een gel laag tussen LCD scherm en protectieglas wordt toegepast zodat de normaal aanwezige luchtlaag verdwijnt. Deze techniek zorgt niet alleen voor betere afleesbaarheid en robuustheid maar voorkomt ook condensvorming door temperatuur verschillen.

In reguliere industriële omgevingen wordt deze techniek nog relatief weinig gebruikt, hoewel de meerwaarde voor de leesbaarheid en levensduur significant is. Tevens is het design van deze schermen aantrekkelijk vanwege de gelijkenis met moderne tablets, denk hierbij aan een volledig vlakke voorzijde met indien gewenst een Touchscreen.

HPS Industrial is inmiddels zeer bekend en ervaren met deze techniek. De korte lijnen en expertises van onze organisatie zorgen voor dat specifieke wensen van klanten kunnen worden gerealiseerd. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden met betrekking tot Touchscreens en techniek van Optical Bonding? Neem dan  contact op met onze verkoopafdeling via telefoon 033-2774905 of email verkoop@hpsindustrial.nl

 

Deel via:

 
 • Hulp nodig?
 • Maandag tm vrijdag zijn we van 08:30 tot 17:00 telefonisch bereikbaar.
  U krijgt direct een van onze verkopers
  aan de telefoon!
  Zijn er onduidelijkheden? Ons verkoopteam kan al uw vragen beantwoorden.
  U krijgt van ons dezelfde werkdag nog een reactie!
  Heeft u technische vragen? Onze ervaren technische dienst zal uw vragen vakkundig beantwoorden.