Logistieke efficiëntie met de Aplex APC-3072 / APC-3082

12-02-2021

Door de snelle groei van online webshops moeten pakketten steeds sneller de deur uit, daardoor wordt efficiëntie in de logistieke sector steeds belangrijker. Om het hele logistieke proces snel en foutloos te laten verlopen worden heftruck terminals ingezet. Een heftruckterminal is een Panel PC dat in een heftruck gemonteerd is waar Warehouse Management Software op geïnstalleerd staat. Op het scherm krijgt de chauffeur essentiële informatie dat nodig is voor het hele logistieke proces. Denk daarbij aan de locatie waar de chauffeur heen moet rijden, welke producten verzameld moeten worden, of welke hoeveelheden er ingeladen moet worden. Doordat de Panel PC een touchscreen heeft, kan de chauffeur alle informatie met de hand invoeren of wijzigen. Naast handmatige invoering kan er ook een barcode scanner gebruikt worden die de gegevens direct invoert.  

APLEX  heeft de APC-3072 en de APC-3082 in-vehicle Panel PC op de markt gebracht. Dit zijn fanless In-vehicle aluminium Panel PC’s die speciaal zijn ontwikkeld voor deze logistieke sector. Ze worden aangestuurd door de Intel Atom E3845 en Freescale ARM Cortex A9 i.MX6 Dual Lite-processors. Om een volledige water en stofdichte bescherming te bieden is de serie ontwikkeld met een IP66 behuizing inclusief M12 aansluitingen.

 

Naast de water en stofdichte eigenschappen beschikken de Panel PC’s ook over een sunlight readable display tot wel 1,000 nits. Door de hoge helderheid kan het scherm ook buiten in het directe zonlicht goed afgelezen worden. ACC bediening met aan/uit vertragingstechniek helpt om te voorkomen dat het systeem crasht door plotselinge stroomuitval. De draadloze communicatiemodule (Bluetooth / Wi-Fi / GPS / 3G / LTE) biedt uitstekende connectiviteit voor realtime tracking en het verzenden van status updates naar de controlekamer. Verder zijn de Panel PC’s uitgerust met vrij programmeerbare knoppen (F1 t/m F6 ) een aan/uit knop, volume knop en een verlichtingsregeling . Om deze heftruckterminal goed te kunnen bedienen en af te lezen is het belangrijk dat deze op de juiste positie kan worden gemonteerd, hiervoor heeft APLEX twee bevestigingsopties namelijk Vesa en Yoke.

 

De APLEX APC-3072 en APC-3082 serie is uitermate geschikt om uw logistieke proces te verbeteren, vereenvoudigen en te versnellen. 

 

Deel via:

 
 • Hulp nodig?
 • Maandag tm vrijdag zijn we van 08:30 tot 17:00 telefonisch bereikbaar.
  U krijgt direct een van onze verkopers
  aan de telefoon!
  Zijn er onduidelijkheden? Ons verkoopteam kan al uw vragen beantwoorden.
  U krijgt van ons dezelfde werkdag nog een reactie!
  Heeft u technische vragen? Onze ervaren technische dienst zal uw vragen vakkundig beantwoorden.